Ta dig till start

Start Hökberg
Deltagare och ledare eller föräldrar kan ta sig till starten med bil. Det går även buss till startplatsen i Hökberg från Mora, Prostgatan kl. 09.00. Returresa avgår från Hökberg kl. 11.00.

Start Eldris
Deltagare och ledare eller föräldrar kan endast ta sig till startplatsen i Eldris med buss, som går från Mora, Prostgatan kl. 08.00–09.30. Det finns ingen parkering för privata bilar i Eldris. Returresor går löpande från kl. 09.45 vartefter bussarna fylls, med sista avgång kl. 11.00.

Resorna är gratis och behöver inte bokas. Då vår busskapacitet och parkeringsyta är begränsad ser vi helst att maximalt en ledare eller förälder följer med varje deltagare. Vi rekommenderar att du är ute i mycket god tid.

Skidor och stavar ska packas i skidfodral.

Trafik under vinterveckan

Vasaloppsarrangemang innebär mycket trafik på vägarna kring Mora och Sälen. Det finns flera sätt att ta sig hit utan egen bil. Med tåg, buss eller flyg kommer du hela vägen fram, var du än börjar din resa. Om du inte samåker förespråkar vi att du låter bilen stå kvar hemma för att i stället ta tåget genom den vackra naturen mot Dalarna.

Med våra bussar kan du enkelt ta dig mellan Sälen och Mora, oavsett vilket lopp du ska delta i. Med andra ord går det utmärkt att delta i våra arrangemang utan egen bil. På sidan Vasaloppsbussarna hittar du tidtabell och bokning.

Ta dig hit – vilket färdsätt passar dig?

Tåg och buss

Direktbussar och tåg går dagligen från Stockholm till Mora och bussar går från Malmö via Göteborg till Sälen. Extra bussavgångar mellan Mora och Stockholm sätts in under vinterveckan. Många klubbar abonnerar egna bussar eller reser tillsammans med andra klubbar. Kolla gärna med din lokala klubb!

sj.se
dalatrafik.se
masexpressen.se
fjallexpressen.se

Egen biltrafik_transport_bilko_600x307

De flesta väljer att ta bilen vilket innebär att trafiksituationen ofta blir mycket ansträngd. Väljer du bil är det viktigt att vara ute i mycket god tid. En bra tumregel är att lägga på minst en timme på din restid. Tänk på att en ansträngande dag i spåret tär på krafterna och det är viktigt att sova ut ordentligt före hemfärd.

Flyg

Det går flyg till Sälens flygplats, Scandinavian Mountains Airport.

scandinavianmountains.se