2023-09-07 08:43

Vasaloppsveteranerna har haft sitt 36:e årsmöte

Vasaloppsveteranerna har träffats i Mora för sitt 36:e årsmöte för klubben som bildades 1987. Under fredagen den 1 september åkte en busslast veteraner till Biri i Norge för besök på Madshus skidfabrik, där man fick se hur tillverkningsprocessen går till. Utvecklingen på skidfronten är stor; framför allt att fler och fler skinskidor tillverkas och blir allt bättre och bättre.

Årsmötet lördagen den 2 september var denna gång förlagt till Mora Folkhögskola där skidfabrikanten Madshus och vallatillverkaren Swix fanns på plats. Efter lunch startade årsmötet, som leddes av Lennart Sacrédeus, med medaljutdelning, diplom och avtackningar. Det är nu 1 213 Vasaloppsveteraner, varav 19 damer. 49 är utländska veteraner som i år utökades med en fransman och det finns nu två från Frankrike i klubben.

Diplom till årets Vasaloppsveteran gick till norska bröderna Arvid och Bent Galborgen, som 2023 båda gjorde sitt 50:e år i Vasaloppsspåren.

Styrelsen består av Lennarth Larsson, Karl-Erik ”KEA” Andersson, Helen Östensson, Tommy Bogg, Bosse Wallin, Torleif Bakke och Arne Sundqvist som adjungerad sekreterare. 6 regionombud och ett ombud för utland.


Före den avslutande middagen höll Vasaloppets vd Johan Eriksson tal och det bjöds mycket uppskattad underhållning av namnen Johan Eriksson från Malungsfors. Torgny Mogren höll en lång, underhållande och inspirerande föreläsning om sin fantastiska skidkarriär. Efter kaffe och gruppfotografering blev det obligatorisk tipspromenad med kluriga Vasaloppsfrågor.

Text: Karl-Erik ”KEA” Andersson

Läs mer om Vasaloppsveteranerna och Vasaloppets Veteranklubb >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

Läs mer och anmäl dig >

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig  >

Våra huvudsponsorer