Press releases

 • Vasaloppet firar 100:e loppet med unik och sista minnespoststämpel

  Den 3 mars 2024 är det dags för det 100:e Vasaloppet. För att hylla detta jubileum har Ovansiljans Filatelistförening tillsammans med Vasaloppets Samlarklubb och PostNord tagit fram en särskild minnespoststämpel som kommer att användas under Vasaloppets vintervecka 2024. Det blir den 88:e och sista minnespoststämpeln i raden sedan 1937, vilket gör den till ett världsrekord i sitt slag.

 • Rekordmånga vigslar under Vasaloppets vintervecka 2024

  Det är kärlek i luften! För sjätte året i rad erbjuder Svenska kyrkan i Mora giftassugna skidåkare att viga sig direkt efter målgång i något av loppen under Vasaloppets vintervecka 2024. Hittills har 19 par nappat på erbjudandet och bokat en ski in-vigsel, vilket är nytt rekord! Och än finns chansen för den som känner sig manad – sista datum för anmälan är torsdag 15 februari.

 • Inbjudan media: Välkommen att bevaka Vasaloppets vintervecka 2024

  Snart är det dags för Vasaloppets vintervecka 2024 som inleds med Vasaloppet 30 fredag 23 februari och avslutas med det 100:e Vasaloppet söndagen 5 mars. Just nu är över 55 000 deltagare redo att ta sig an utmaningen att gå i mål under den klassiska devisen i Mora. Välkomna!

 • Who will win Vasaloppet and Tjejvasan 2024?

  The Ski Classics season has reached its "midpoint." The eighth race, Jizerská50 in the Czech Republic, scheduled for Sunday, February 11, has been cancelled. This means that Ski Classics' next two races will take place in Grönklitt, followed by the Ski Classics Challenger race Tjejvasan on February 24. On March 3, it's time for the highlight of the year, the 100th Vasaloppet.

 • Sara-Vide Ericson har skapat Vasaloppsmotivet 2024

  Nu kan alla som samlar på Vasaloppsaffischer lägga 2024 års upplaga till sina samlingar. Årets Vasaloppsmotiv är skapat av konstnären Sara-Vide Ericson i Hälsingland. Utöver att pryda Vasaloppsaffischen, en tradition sedan 1935, kommer motivet även att finnas på alla Vasaloppsdiplom i vinter.

 • Så testas deltagarnas skidor för fluorvalla under Vasaloppets vintervecka 2024

  Nu råder totalförbud för fluorvallor i skidlopp som är sanktionerade av Internationella Skidförbundet och Svenska Skidförbundet. Regeln omfattar samtliga 14 lopp under Vasaloppets vintervecka 2024 och gäller både elitåkare och motionärer. Slumpvisa kontroller kommer att utföras vid start och i mål, och möjligheten att testa skidorna inför loppen kommer att erbjudas.

Our main sponsors