För att fler ska få chansen att delta tillåter vi personbyten i alla våra lopp. Personbyten görs på Mina sidor. Vasaloppet erbjuder i dagsläget ingen egen köp- och säljplats för startplatser utan hänvisar i första hand till startplatser.se.

Dagen innan tävlingsexpeditionerna öppnar inför arrangemanget stängs möjligheten att göra personbyten på webben. Därefter sker alla byten på plats vid tävlingsexpeditionerna. Säljaren behöver inte medverka.

Alla som gör byten på plats måste ge sitt samtycke skriftligen enligt dataskyddsförordningen. Har du möjlighet, gör gärna bytet via webben dagen innan du kommer på plats.

Om du deltar i tävlingsklass kan du inte köpa en bättre startplats. Du som utnyttjar en fristart eller en rabatterad anmälningsavgift kan inte heller sälja din startplats.

Mina sidor >
startplatser.se
Öppettider >

Så går ett byte till

Vasaloppet har bytt system för anmälan. Möjligheten till att genomföra personbyten är för närvarande stängd och beräknas öppna under april 2023.

Om du köper en startplats – i vilket startled hamnar du?

Köparen övertar säljarens startnummer (i dagsläget finns inga separerade startgrupper).

Tips vid andrahandsköp

Vasaloppet har ingenting med uppgörelsen mellan säljare och köpare att göra. Parterna kommer själva överens om ett pris. Tyvärr finns det oärliga personer. Om du misstänker ett bedrägeri ska du alltid polisanmäla. Informera gärna Vasaloppets kundtjänst om du utsätts för ett bedrägeri. Läs punkterna nedan så är du bättre förberedd om du skulle drabbas.

Att tänka på
  • Köp i första hand av bekant eller någon i din vänkrets. Ett tips är att kolla med din lokala löparklubb.
  • Köp inte en startplats till kraftigt överpris. Utbudet av startplatser ökar ofta ju närmre loppen man kommer.
  • När du hittat en plats får du gärna ringa vår kundtjänst, 0250-392 00, så kan vi kontrollera att allt står rätt till.
  • Gör klart hela bytet och anmälan på Mina sidor innan du betalar till säljaren.