Nyheter

 • 2 dagar sedan

  Smart träning inför skidsäsongen

  Vad är bra att träna som skidåkare nu i höst? Vad är viktigt att tänka på? Vi bad våra officiella Vasaloppscoacher att dela med sig av sina bästa höstträningstips – här är deras svar.

 • 2 dagar sedan

  Ät bra och spar tid som löpare

  Idrottsnutritionisten och Runner’s World-medarbetaren Emma Lindblom har 21 tips på hur du kan göra livet som löpare enklare, snabbare, smartare – och hälsosammare.

 • 2 dagar sedan

  Nu träder fluorförbudet i kraft – gäller i Vasaloppets alla skidlopp

  Den 1 juli 2023 infördes totalförbud för fluorvallor under samtliga skidtävlingar som är sanktionerade av Internationella Skidförbundet och Svenska Skidförbundet. Förbudet omfattar därför även Vasaloppets alla 14 skidlopp (både tävlingar och motionslopp) i Vasaloppets vintervecka från och med 2024. All vallning måste hädanefter vara fluorfri. Kontroller kommer att ske både före start och efter målgång – om fluor upptäcks leder det till startförbud eller diskvalifikation. Därför är det också mycket viktigt att man nu rengör sina skidor och övrig utrustning noggrant.

 • 2 dagar sedan

  Rekommendation: Så rengör du dina skidor och din utrustning från fluor

  Från och med 1 juli 2023 är vallaprodukter som innehåller fluor förbjudna i alla skidtävlingar och även i alla Vasaloppets skidlopp. Därför har Internationella Skidförbundet, FIS, tagit fram en rekommendation hur man ska rengöra sina skidor och sin vallautrustning för att de inte längre ska innehålla spår av dessa fluorprodukter. Här publicerar Vasaloppet texten från den svenska översättningen som gjorts av Svenska Skidförbundet, SSF. Läs och lär!

 • 3 dagar sedan

  Tips och trix för härlig höstcykling

  Jessica Clarén är officiell Vasaloppscoach, cykeltränare och grundare av cykelcommunityn She Rides. Hon gillar att cykla alla årstider, inte minst nu på hösten. Men för att höstcyklingen ska vara säker och rolig finns det några saker som kan vara bra att tänka på – här har Jessicas listat sina bästa tips.

 • 1 vecka sedan

  Ny inspirationsträff för kvinnor

  I våras bjöd Vasaloppet in till inspirationsträffar för kvinnor, som ett led i arbetet för ett mer jämställt deltagande, och torsdagen den 21 september är det dags igen. Den här gången är platsen Hammarbybacken i Stockholm. Kom och var med!

 • 2 veckor sedan

  442 deltagare genomförde Vasaloppstrippeln 2023 – här är alla län för län

  Sammanlagt 442 deltagare, varav 230 män och 212 kvinnor, klarade under året av Vasaloppstrippeln. För att göra det krävs att man genomför ett skidlopp under Vasaloppets vintervecka, samt ett cykellopp och ett löplopp under Vasaloppets sommarvecka – på distanserna 90, 45 eller 30 km. Sedan 2014, då Ultravasan startade, har Vasaloppstrippeln genomförts av 2 778 deltagare. Här presenterar vi årets namn, fakta och statistik.

 • 2 veckor sedan

  Vasaloppsveteranerna har haft sitt 36:e årsmöte

  Vasaloppsveteranerna har träffats i Mora för sitt 36:e årsmöte för klubben som bildades 1987. Under fredagen den 1 september åkte en busslast veteraner till Biri i Norge för besök på Madshus skidfabrik, där man fick se hur tillverkningsprocessen går till. Utvecklingen på skidfronten är stor; framför allt att fler och fler skinskidor tillverkas och blir allt bättre och bättre.

 • 2 veckor sedan

  Ansökan till Vasaloppets skolutmaning 2024 är öppen

  Nu kan du som är lärare i åk 4–9 söka till den sjunde upplagan av Vasaloppets skolutmaning. Alla som söker får startplatser till hela klassen i Ungdomsvasan 2024 som genomförs söndag 25 februari 2024. En vinnande klass får dessutom komplett skidutrustning till alla elever, träningshjälp från en Vasaloppscoach, resan till Dalarna plus boende i Mora. Allt till ett värde av minst 50 000 kronor.

Våra huvudsponsorer