Nyheter

 • 1 vecka sedan

  Alla svenska längdåkare och alla övergångar i Ski Classics Pro Tour 2022/2023

  Den 15 september var sista dagen för övergångar i långloppsvärldscupen Ski Classics, där Vasaloppet ju ingår. Vi har hela listan efter årets ”silly season”! Vasaloppssegraren 2022 Astrid Öyre Slind (bilden) är en av dem som återfinns i nytt team i vinter. Och särskilt på damsidan är det flera kända profiler som tackat för sig, men där det finns nya stjärnor som är redo att ta över och skapa en spännande skidvinter. Dessutom presenteras hela listan över alla 45 (!) svenskar att hålla ögonen på i Ski Classics kommande vinter.

 • 2 veckor sedan

  Välkommen till höstens mässor och längdskidträffar

  I höst kan du ladda inför skidsäsongen både på mässor och med träffar hos officiella Vasaloppsbutiker. Vasaloppet medverkar vid flera av dem – kom gärna förbi och prata kommande lopp med oss och ta del av fina erbjudanden. På flera av mässorna har du även chans att staka dig till en startplats i Vasaloppet söndag 5 mars 2023.

 • 2 veckor sedan

  Högt betyg för Vasaloppets sommarvecka – flera nyheter inför 2023

  Ett 100-årsjubileum har firats och ytterligare 75 000 anmälda deltagare har skrivit in sig i historieböckerna när Vasaloppet summerar verksamhetsåret 2022. Nu på lördag, 24 september 09.00, öppnar anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2023 där det bjuds på flera nyheter.

 • 3 veckor sedan

  Nyheter inför Vasaloppets sommarvecka 2023

  Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2023 öppnar lördag 24 september och det bjuds på flera nyheter. De tre mountainbikeloppen Cykelvasan 30, Cykelvasan 45 och Ungdomscykelvasan flyttas från söndagen till fredagen och löparstafetten Vasakvartetten slås ihop med Vasastafetten.

 • 3 veckor sedan

  Använd friskvårdsbidraget till anmälningsavgiften

  Du som har friskvårdsbidrag från din arbetsgivare, vet väl om att du numera kan använda det till anmälningsavgiften i motionslopp? Passa på att använda det nu och skaffa ett långsiktigt mål med din träning.

 • 4 veckor sedan

  Vasaloppsveteranernas årsmöte 2022

  Cirka 5 000 genomförda Vasalopp. Det är vad personerna på bilden gemensamt klarat av. I helgen höll Vasaloppets Veteranklubb årsmöte och med 41 nya Vasaloppsveteraner är det nu 1 163 skidåkare som klarat av minst 30 Vasalopp/Öppet Spår/Nattvasan 90 (ett per år räknas). Årsmötet bjöd bland annat på gästföreläsning av Daniel Tynell och hyllningar av ett tjugotal personer som i vintras gick i mål med sitt 40:e, 50:e och en med sitt 60:e (!) lopp.

 • 4 veckor sedan

  Rekordmånga deltagare klarade Vasaloppstrippeln 2022 – presenteras här län för län

  Totalt 471 deltagare, varav 237 herrar och 234 damer, gick i mål med Vasaloppstrippeln 2022. I år var första gången Vasaloppstrippeln 30 kunde genomföras på plats i Vasaloppsarenan och 123 deltagare klarade av den bedriften medan 97 gick i mål med Vasaloppstrippeln 45 och 251 deltagare klarade av Vasaloppstrippeln 90. Vasaloppet tycker att dessa insatser är värda att uppmärksammas lite extra och presenterar nu alla namn, län för län.

Våra huvudsponsorer