Nyheter

 • 5 dagar sedan

  Vasaloppet firar 100:e loppet med unik och sista minnespoststämpel

  Den 3 mars 2024 är det dags för det 100:e Vasaloppet. För att hylla detta jubileum har Ovansiljans Filatelistförening tillsammans med Vasaloppets Samlarklubb och PostNord tagit fram en särskild minnespoststämpel som kommer att användas under Vasaloppets vintervecka 2024. Det blir den 88:e och sista minnespoststämpeln i raden sedan 1937, vilket gör den till ett världsrekord i sitt slag.

 • 1 vecka sedan

  Rekordmånga vigslar under Vasaloppets vintervecka 2024

  Det är kärlek i luften! För sjätte året i rad erbjuder Svenska kyrkan i Mora giftassugna skidåkare att viga sig direkt efter målgång i något av loppen under Vasaloppets vintervecka 2024. Hittills har 19 par nappat på erbjudandet och bokat en ski in-vigsel, vilket är nytt rekord! Och än finns chansen för den som känner sig manad – sista datum för anmälan är torsdag 15 februari.

 • 2 veckor sedan

  Så klarar du repet – åtta praktiska tips

  För deltagarnas säkerhet finns så kallade reptider i alla lopp under Vasaloppets vintervecka. Det är klockslag för sista passering. Kommer du för sent dras bokstavligen ett rep tvärs över spåret och hamnar du på fel sida får du lov att bryta loppet och åka buss till målet i Mora.

 • 2 veckor sedan

  Vilka vinner Vasaloppet och Tjejvasan 2024?

  Ski Classics-säsongen har nått ”halvtid”. Det åttonde loppet, Jizerská50 i Tjeckien, som skulle ha avgjorts på söndag den 11 februari har blivit inställt. Det innebär att Ski Classics nästa två lopp äger rum i Grönklitt och därefter är det dags för Ski Classics Challenger-lopp Tjejvasan den 24 februari. Den 3 mars är det dags för årets höjdpunkt, det 100:e Vasaloppet. Samtliga dessa lopp direktsänds i Sveriges Television. Men vilka vinner? Här ger vi en liten genomgång över läget just nu.

 • 2 veckor sedan

  Tävla och vinn unika skidor från Madshus

  Med anledning av att Vasaloppet 2024 är det 100:e i historien har vår officiella leverantör Madshus tagit fram en specialdesignad version av Race Speed Skate, en modell som annars släpps först till hösten. Skidorna med den unika 100:e Vasaloppet-designen finns endast i ett fåtal exemplar. Delta i vår tävling, så kan ett par av dem bli dina.

 • 2 veckor sedan

  Robert Frank, vilket lopp ska du åka i Vasaloppets vintervecka 2024?

  Robert är programledare för Sveriges Radios populära nattprogram ”Vaken med P3 & P4”. Nu är han anmäld för att delta i Vasaloppets vintervecka för första gången. Vi frågar honom hur han har lagt upp träningen, en träning som dock mött en del hinder hittills. Men är det möjligtvis Nattvasan han ska åka?

 • 3 veckor sedan

  Caroline Kejbert, vilket lopp ska du åka i Vasaloppets vintervecka 2024?

  Caroline Kejbert, känd från ”Bonde söker fru” och ”Bondeparet”, står inför en ny utmaning. Hon förbereder sig inte bara för att ta sig an ett lopp i vinterveckan 2024, men siktar också på att fullfölja En Svensk Klassiker under året. Med engagemang och passion tänker Caroline vara med när Vasaloppet skriver ett nytt kapitel i sin historia. Hur tränar hon och vilka förväntningar har hon inför sin Klassiker 2024?

Våra huvudsponsorer