Nyheter

 • 7 timmar sedan

  Snabbguide till Vasaloppets sommarvecka 2024 – elva lopp att välja på

  I augusti arrangeras Vasaloppets sommarvecka 2024 – med elva olika lopp i Vasaloppsarenan. Första helgen, 9–10 augusti, är det cykling som gäller och andra helgen, 16–17 augusti, står löpning på programmet. Det finns tre olika startplatser men gemensamt för alla lopp är att de går i mål under Vasaloppets målportal vid klockstapeln i Mora. Därutöver finns även Barnens Vasalopp för de som är 3–10 år samt Hemmavasan för den som vill delta på sin egen hemmaplan. Enligt Vasaloppets deltagarundersökning är Vasaloppets sommarvecka ett enormt uppskattat evenemang som år efter år får genomgående höga betyg av deltagarna. Så, vilket lopp ska du välja? Här är vår snabbguide, dag för dag och lopp för lopp.

 • 5 dagar sedan

  Mona Brorsson, vilket lopp ska du delta i under Vasaloppets sommarvecka 2024?

  34-åriga skidskytten och olympiska guldmedaljören i stafett Mona Brorsson meddelade i vintras att hon ska avsluta sin skidskyttekarriär. Nu kan Vasaloppet glädjande meddela vad hon ska göra i augusti. Vasaloppets sommarvecka pågår 9–17 augusti och Mona är anmäld till ett lopp. Här berättar hon vilket.

 • 1 vecka sedan

  Tjejvasan-segraren Kati Roivas vill se fler finska långloppsåkare

  För ett år sedan fanns det tvivel hos Kati Roivas om hon skulle lyckas nå prispallen i Ski Classics någon gång under sin karriär. I vintras tog hon sig upp på pallen sju gånger; hon blev trea i Vasaloppet och vann dessutom Tjejvasan som första finska kvinna någonsin. I en intervju med Längd.se berättar hon vad det var som egentligen hände. Och vad händer nu? Kan hon bli den första kvinnan från Finland att vinna Vasaloppet?

 • 3 veckor sedan

  Cykelvasan 90 direktsänds i fyra länder 2024

  Lördagen den 10 augusti avgörs den 16:e upplagan av Cykelvasan 90. Sveriges Television direktsänder loppet från start till mål, precis som Vasaloppet på vintern – och i år kommer Cykelvasan 90, Nordens största mountainbikelopp, även att sändas i Norge, Danmark och Finland. MTB-landslag och team från de tre länderna kommer vara på plats för att göra upp om seger, ära och prispengar i både dam- och herrklassen.

 • 3 veckor sedan

  Vasaloppsarenan öppen för sommaren 2024 – välkommen ut!

  Nu ligger den där, nio mil lång, redo att ta emot sommarens besökare. I Vasaloppsarenan kan du vandra, springa och cykla på klassisk vasaloppsmark i Sveriges längsta naturreservat. På grund av ombyggnation av Vasaloppsvägen påverkas dock tillgängligheten i Vasaloppsarenan mellan Sälen och Oxberg under sommaren 2024. Här presenterar vi var.

 • 3 veckor sedan

  Nytt lopp i Vasaloppets sommarvecka 2024: Funkisvasan!

  Till Vasaloppets sommarvecka 2024 blir Funkisvasan ett av de ordinarie loppen på programmet. Ett testlopp för inbjudna deltagare genomfördes under sommarveckan 2023 och efter ett mycket positivt mottagande öppnas nu Funkisvasan upp för fler.

 • 4 veckor sedan

  Bra att veta om löparens viktigaste muskel

  Talang och god teknik i all ära – men enbart talang och god teknik är inte hållbart i det långa loppet. För att hålla dig skadefri, för att kunna hålla tekniken och för att orka – då krävs det muskler. Aktiverade, samarbetande starka muskler.

Våra huvudsponsorer