Vi rekommenderar dig som ska delta i våra skidlopp att boka en vallning hos Vasaloppets officiella vallaservice.

För de flesta räcker det långt med välskötta skidor, vallade med anpassad struktur för loppdagen. Det finns olika alternativ beroende på vilken ambition du har.

Vi samarbetar med Swix, som erbjuder de bästa och mest miljövänliga vallorna på marknaden. Tillsammans med erfarna vallare har vi tagit fram de bästa alternativen för dig som ska delta i våra skidlopp. Alla glidvallor från Swix är fluorfria.

Boka vallning

Bokningen öppnar i mitten av december 2024.

Vasaloppets officiella vallaservice finns i Sälen och Mora. (För Tjejvasan och Vasaloppet 10 gäller endast i Mora.)

Du kan lämna in dina skidor tidigast dagen före ditt lopp. Om du ska åka Öppet Spår söndag lämnar du in dina skidor för vallning lördagen den 22 februari. När du lämnar in dina skidor, får du en tid då du kan hämta dem.

Antalet bokningsbara vallningar är begränsat. Om ditt önskemål inte längre är tillgängligt, kan det i mån av plats finnas möjlighet att lämna in skidorna på plats i Mora och Sälen.

Köpvillkor
  • Biljetten är endast giltig för det valda loppet.
  • Biljetten är inte personlig.
  • Köpt biljett återbetalas inte.
  • Angående covid-19: Vi förbehåller oss rätten att ändra arrangemangets upplägg, om vi bedömer att så måste ske för att aktuella covid-19-regler ska kunna följas. Om arrangemanget måste ställas in på grund av covid-19 har du rätt att flytta din vallabiljett till nästkommande år.
Skidtransport till start

När du lämnar in dina skidor för vallning i Mora ingår transport av dina vallade skidor direkt till respektive start i Vasaloppet 30, Tjejvasan, Öppet Spår söndag, Öppet Spår måndag 90, Vasaloppet 45 och Vasaloppet. Transporten sker i samarbete med DHL. Observera att denna tjänst inte gäller i Sälen.