Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Så här anmäler du dig

Klicka på knappen här nedanför för att anmäla dig. Fyll i anmälningsformuläret och fullfölj din anmälan genom betalning med kort, Swish eller faktura. En bekräftelse skickas till din e-postadress direkt efter genomförd betalning.

Minimiålder

Du får delta i motionsklass från året du fyller 12 år, och i tävlingsklass från året du fyller 17 år.

 

Anmälningsvillkor >

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 1 795 kronor.
Vid direktanmälan på plats tillkommer 250 kronor.

Betalning

Vi tar endast emot individuella anmälningar. Betalning kan ske med Swish, kort, faktura (kräver svenskt personnummer) eller delbetalning. Anmälan är bindande.

Kvitto och startbevis

En bekräftelse på din anmälan skickas till den e-postadress du uppgivit i anmälningsflödet. Ett startbevis skickas till din e-postadress några veckor före loppet.

Startbeviset och ett kvitto på din anmälan går att ladda ner från Mina sidor. Du hittar startbeviset där du kan se detaljer om ditt lopp. Kvittot laddar du ner under Min profil. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på anmälningsavgiften.

Använd friskvårdsbidraget!

Du som har friskvårdsbidrag från din arbetsgivare, kan använda det till anmälningsavgiften i motionslopp. Vanligtvis betalar du anmälningsavgiften själv, och får friskvårdsbidraget när du har redovisat din kostnad. Fråga din arbetsgivare vad som gäller i ditt fall. Mer information om reglerna finns på Skatteverkets webbplats.

skatteverket.se

Presentkort

Du kan köpa presentkort på en startplats i något av våra lopp. Välj mellan vinter och sommar – skid-, cykel- och löplopp. Det är inte möjligt att köpa presentkort till fulltecknade lopp.

Läs mer om presentkort >

Påverka din startposition

Seedning

Du kan själv påverka i vilken grupp du får starta i Cykelvasan 90 genom att åka ett så kallat seedningslopp. Genom att bevisa din form i ett seedningslopp flyttas du till lämplig startgrupp i Cykelvasan 90. På sidan Seedning kan du läsa mer om hur seedning fungerar.

Seedning >

Startgrupper för kvinnor

Från och med 2023 erbjuds separata startgrupper för kvinnor i motionsklass i Cykelvasan 90.
Valbara startgrupper för enbart kvinnor:

Startgrupp Starttid Åktid
18 09.35 cirka 04.00
30 10.35 cirka 04.55
42 11.35

 

Ändringar på Mina sidor

  • Ändra anmälan
    Mina sidor kan du ändra din anmälan
  • Kontaktuppgifter
    Du kan ändra dina kontakt- och personuppgifter under Min profil.

Onsdagen den 9 augusti 2023 kl. 24.00 stängs möjligheten att göra ändringar på Mina sidor. Ändringar kan göras på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora från torsdagen den 10 augusti kl. 13.00, och i Lindvallen i Sälen från torsdagen den 10 augusti kl. 10.00.

Onlineanmälan stänger

Onsdagen den 9 augusti 2023 kl. 24.00 stängs onlineanmälan på vasaloppet.se.

Direktanmälan

Direktanmälan, med något högre anmälningsavgift, kan göras på plats vid tävlingsexpeditionerna i Mora från torsdagen den 10 augusti kl. 13.00, och i Lindvallen och Sälen från torsdagen den 10 augusti kl. 10.00. Direktanmälan till lopp som inte är fulltecknade kan även göras vid tävlingsexpeditionen på startplatsen på loppdagen.

Öppettider >