Startlista

I startlistan hittar du alla som är anmälda till våra lopp.

Startlista

Påverka din startposition

I Tjejvasan finns tävlingsklasserna senior och junior, samt en gemensam motionsklass. För att kunna anmäla dig till tävlingsklassen behöver du ett resultat från Vasaloppet 30 eller Tjejvasan, som inte är äldre än två år. Du kan även skicka in resultat från andra skidlopp för att seeda dig till tävlingsklass, mer om detta kan du läsa på sidan Seedning.

Tävling
Tävlingsklassen bygger på seedning, och därmed på resultat från tidigare lopp. Vid anmälan loggar du in och hämtar dina uppgifter med hjälp av Vasa-id, e-post eller sms. Beroende på åkhistorik tilldelas du startled 1B eller 2.

Om du saknar seedningsresultat, eller har åkt andra lopp än Vasaloppets lopp, anmäler du dig först till motionsklassen. Sedan kontaktar du kundtjänst för hjälp med ombokning till tävlingsklass.

Motion
I motionsklassen kan du vid anmälan välja startled och starttid. Startleden 3 och 4 måste man seeda sig till. Då krävs det att du loggar in med hjälp av Vasa-id, e-post eller sms. Om du har åkt andra lopp än Vasaloppets lopp, kontaktar du kundtjänst för hjälp med seedning till startled 3 eller 4.

Mer om detta kan du läsa på sidan Seedning.

Seedning >

Elitservice

Information skickas ut till klubbar som har deltagare i elitledet, eller enskilda aktiva. På sidan Seedning hittar du mer information om elitled.

Seedning >

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Bussbiljetter säljs på vasaloppet.se och vid inpasseringen till bussarna i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

Läs mer och boka >
Trafik och transport >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet bokningsbara vallningar är dock begränsat.

Läs mer och boka >

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du vid tävlingsexpeditionen på startplatsen i Sälen eller på Kyrkogatan (gågatan) i Mora. Nummerlapp och chip som inte hämtats dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >

Påsen innehåller

1. Nummerlapp
Bär nummerlappen väl synlig på bröstet när du går in i startfållan.
2. Id-etikett (klistermärke)
Fyll i dina uppgifter, och fäst etiketten på insidan av nummerlappen.
3. Chip och kardborreband
Trä kardborrebandet genom chipet, och fäst runt höger vrist. Chipet används för tidtagning, och är kopplat till ditt startnummer. Det ska återlämnas direkt efter målgång. För ej återlämnat chip debiteras 300 kr.
4. Skidmärkningsetiketter (2 klistermärken)
Fäst etiketterna med ditt startnummer på främre delen av dina torra och varma skidor.
5. Bagageetikett (klistermärke)
Fäst etiketten på ditt bagage, så att vi kan identifiera och sortera det. Packa vattentätt.
6. Säck och etikett
Fäst etiketten på säcken, som du kan använda till dina överdragskläder. Förslut genom att knyta säcken. Om du inte vill ha tillbaka din säck kan du kryssa i rutan för att skänka innehållet till välgörenhet.