Startlista

I startlistan hittar du alla som är anmälda till våra lopp.

Startlista

Påverka din startposition

I Vasaloppet kan du själv påverka i vilket led du får starta genom att åka ett så kallat seedningslopp. Genom att bevisa din form i ett annat lopp flyttas du till lämpligt startled. På sidan Seedning kan du läsa om hur vår seedning fungerar.

Seedning >

Elitservice

Information skickas ut till klubbar som har deltagare i elitledet, eller enskilda aktiva. På sidan Seedning hittar du mer information om elitled.

Seedning >

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Bussbiljetter säljs på vasaloppet.se och vid inpasseringen till bussarna i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

Läs mer och boka >
Trafik och transport >

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet bokningsbara vallningar är dock begränsat.

Läs mer och boka >

Langningsservice

Under loppet kan du få hjälp med att prestera på topp. Vi erbjuder nämligen langningsservice tillsammans med Enervit direkt i spåret. Servicen finns i ett begränsat antal.

Läs mer och boka >

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du vid tävlingsexpeditionen på startplatsen i Sälen eller på Kyrkogatan (gågatan) i Mora. Nummerlapp och chip som inte hämtats dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på startplatsen. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Öppettider >

Påsen innehåller

1. Nummerlapp
Bär nummerlappen väl synlig på bröstet när du går in i startfållan.
2. Id-etikett (klistermärke)
Fyll i dina uppgifter, och fäst etiketten på insidan av nummerlappen.
3. Chip och kardborreband
Trä kardborrebandet genom chipet, och fäst runt höger vrist. Chipet används för tidtagning, och är kopplat till ditt startnummer. Det ska återlämnas direkt efter målgång. För ej återlämnat chip debiteras 300 kr.
4. Skidmärkningsetiketter (2 klistermärken)
Fäst etiketterna med ditt startnummer på främre delen av dina torra och varma skidor.
5. Bagageetikett (klistermärke)
Fäst etiketten på ditt bagage, så att vi kan identifiera och sortera det. Packa vattentätt.
6. Säck och etikett
Fäst etiketten på säcken, som du kan använda till dina överdragskläder. Förslut genom att knyta säcken. Om du inte vill ha tillbaka din säck kan du kryssa i rutan för att skänka innehållet till välgörenhet.

 

Nummerlappar för Vasaloppet kan hämtas från torsdagen den 29 februari 2024.