2024-01-29 07:33

Caroline Kejbert, vilket lopp ska du åka i Vasaloppets vintervecka 2024?

Caroline Kejbert, känd från ”Bonde söker fru” och ”Bondeparet”, står inför en ny utmaning. Hon förbereder sig inte bara för att ta sig an ett lopp i vinterveckan 2024, men siktar också på att fullfölja En Svensk Klassiker under året. Med engagemang och passion tänker Caroline vara med när Vasaloppet skriver ett nytt kapitel i sin historia. Hur tränar hon och vilka förväntningar har hon inför sin Klassiker 2024?

Caroline fick sin bonde Joacim Rickling i Bonde söker fru 2017, och bor med honom och parets två små döttrar på Staby Säteri söder om Örsundsbro i Uppland. Hon har tidigare gjort En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Halva.

Namn: Caroline Kejbert
Ålder: 34 år
Var bor du: Örsundsbro
Yrke/sysselsättning: Egenföretagare, driver butik och e-handel Kejbert Concept
Sociala medier: instagram.com/carolinekejbert
Klubb: Uppsala Vasaloppsklubb
Tidigare lopp i Vasaloppsarenan: 1 Tjejvasan (2013) och1 Vasaloppet 45 (2015)

Vilket lopp ska du ställa upp i under Vasaloppets vintervecka 2024?
– Ja, gud, jag har tagit på mig att köra Vasaloppet den 3 mars!

Vem ska du åka med?
– Min kompis Erica Blomstrand – som jag gör En Svensk klassiker tillsammans med, och vi inleder med Vasaloppet.

Varför ska du delta och vilka förväntningar har du?
– Jag deltar framförallt eftersom det är ett moment i den svenska klassikern jag ska utföra, men också för att jag är så nyfiken på om jag klarar av ett helt Vasalopp. Jag har tidigare gjort en Tjejvasa och en Halvvasa så detta blev det naturliga nästa steget. Vi försöker också att samla in pengar till organisationen Kvinna till Kvinna när jag utför de olika delarna i Klassikern. Jag tänker att man kan inspirera på två sätt – till att bidra till något bra men också till att andra kanske ska våga sig på Vasaloppet (om jag nu klarar av det). Jag är så taggad och det känns extra roligt att det är hundraårsjubileum dessutom! Jag förväntar mig en folkfest, haha! Jag är dock otroligt nervös och förväntar mig att det kommer bli tungt men roligt!

Hur tränar du och hur förbereder du dig inför Vasaloppet?
– Jag tränar framförallt med min PT där vi satt upp ett specifikt program för uppladdningen inför Vasaloppet. Mycket fokus på de muskelgrupperna som behövs för skidåkningen och pass på skierg såklart. Men sen är jag också i skidspåret så mycket jag bara hinner. Jag vill försöka få in så många mil som möjligt i kroppen men det är lite pussel med jobb och barn. Men jag gör mitt bästa.

Du har alltså åkt Tjejvasan och Vasaloppet 45 tidigare. Hur var det? 
– Jag skulle säga att jag känner lite att jag vill ”göra om göra rätt”, haha… Jag var inte i form direkt, varken när jag gjorde Tjejvasan eller Halvvasan och jag hade knappt några mil skidor alls i kroppen inför något av loppen. Jag hade lite attityden att ”det där grejar jag i alla fall”! Det vill jag verkligen inte göra om. Jag är äldre och jag har inte utrymme för skador eller liknande. Haha… Så jag vill vara mitt starkaste jag när jag kör Vasaloppet.

Vilket är ditt råd till den som ska åka något av de två loppen första gången?
– Ha roligt! Det hade vi och det är nog därför jag längtat efter att göra ett riktigt Vasalopp. Vi hade ganska dåliga väderförhållanden under Tjejvasan och det var lite tungt faktiskt men det är en tjejfest utan dess like och väldigt roligt event att delta på. Halvvasan likaså! Det är en folkfest och jag tycker att man ska fokusera på att njuta och se sig omkring när man åker. Jag skulle nog också säga att – trots att loppen är kortare än Vasaloppet – så tycker jag att man ska försöka få så många mil i kroppen som möjligt innan… Där gjorde jag helt fel. Jag hade knappt några mil i kroppen alls. Jag tror att loppen blir roligare om man känner sig förberedd.

Vad är det bästa med Vasaloppets vintervecka?
– Stämningen! Det är allt runt omkring, inte bara själva loppet. Det är ett så stort maskineri och många som jobbar bakom. Det är alltid välordnat och stämningen är glad.

Vad gillar du de olika sporterna i En Svensk Klassiker; skidor, cykling, simning och löpning?
– Jag tycker alla grenar har sin charm, men rent fysiskt så anser jag att Vasaloppet och cyklingen är de största utmaningarna. När jag gjorde en halvklassiker så hade jag cyklat väldigt mycket, men däremot åkt väldigt lite skidor. Det gjorde nog att jag kände att skidorna var det tuffaste momentet. Många brukar säga till mig nu att Vasaloppet är roligast och att cyklingen är den jobbigaste grenen… Så vi får väl se om mitt svar är annorlunda efter detta året.

Vilka tips har du till andra som vill prova på En Svensk Klassiker eller något av de enskilda loppen?
– Ja, jag vet inte om jag har några direkta tips. Jag känner snarare att ”gör det bara” om det lockar dig. Det är så otroligt roligt att utmana sig själv och stoltheten i att klara loppen är oövervinnerlig. Jag tänker också att det blir roligare och kanske lite enklare att våga om man göra det tillsammans med en vän eller partner. Att kunna peppa varandra och följa upp varandras tärning är så kul!

Vem skulle du vilja se i ditt lopp i vinter, helt enkelt utmana?
– Ohh! Jag vill ju såklart ha min vän Erica som min utmanare men hon agerar ju då också stöttepelare. Jag hade även velat se min skid-coach Linda Rinaldo i spåret! Det hade givit mig energi och pepp!

Om du även skulle delta i ett lopp i Vasaloppets sommarvecka 2024, vilket lopp skulle du välja då, och varför?
– Nu kanske jag bara skulle våga mig på Trailvasan då jag inte har någon erfarenhet av mountainbike.

Lycka till! Vi ser fram emot att få se er vid målportalen i Mora!
– Tack snälla!
——————————-

Läs våra tidigare deltagarintervjuer inför Vasaloppets vintervecka 2024:
Paul Svensson >
Neil Wylie i Australien >
Pernilla Wåhlin Norén >
All Stripes >
Mathias Häggblom och Håkan Dahlemo >
Malin Ewerlöf >

Se vår trailer för Vasaloppets vintervecka:

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

Läs mer och anmäl dig >

Hemmavasan skidor 2024 – skidlopp var och när du vill

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig >

 

Våra huvudsponsorer