Att röra på sig är roligt och viktigt – och det är bra att börja tidigt. Barnens Vasalopp vill inspirera barn – oavsett kön, ålder och förutsättningar – att aktivera sig och därmed lägga grunden till en hälsosam livsstil.

Tillsammans med våra samarbetspartner Stadium och Sporrong samt andra arrangörer runt om i landet engagerar vi varje år över 40 000 barn i något av Barnens Vasalopp. Barnens Vasalopp kan genomföras på skidor, cykel eller med löpning precis som stora Vasaloppet.

Barnens Vasalopp består av två delar
  • En aktivitet som förskolor, fritids, skolor och idrottsföreningar själva kan arrangera enkelt med material från Barnens Vasalopp; Barnens Vasaloppspaket cykel, Barnens Vasaloppspaket löpning och Barnens Vasaloppspaket skidor, som finns att beställa till en mindre kostnad. Läs mer om de olika paketen och hur du arrangerar ditt eget Barnens Vasalopp här:
    Barnens Vasalopp skidor
    Barnens Vasalopp cykel
    Barnens Vasalopp löpning
  • Barnens Vasalopp skidor under Vasaloppets vintervecka och Barnens Vasalopp cykel och löpning under Vasaloppets sommarvecka. Loppen arrangeras i både Sälen och Mora och är kostnadsfria. Alla barn får medalj efter målgång. Läs mer

 

Se Vasaloppets reportage om Barnens Vasalopp i Mora från Vasaloppets sommarvecka 2016: