Barnens Vasalopp skidor är ett initiativ från Vasaloppet och Svenska Skidförbundet och våra samarbetspartner  Stadium och Sporrong. Varje vinter arrangeras en nationell turné med ett flertal stopp över hela landet där barn får möjlighet att testa på skidåkning. Vi erbjuder utrustning att låna, blåbärssoppa att fylla på energidepåerna med och självklart går alla i mål under den klassiska Vasaloppsportalen och får ett diplom och en medalj. Du kan också arrangera ditt eget Barnens Vasalopp på skidor.

Det är enkelt att genomföra ditt eget lopp

Barnens Vasalopp är en lättarrangerad aktivitet som vänder sig till barn i alla åldrar och kan arrangeras av vem som helst. Till exempel förskolor, fritids, skolor och skidklubbar.

Här är alla vinnare och du åker så långt du vill och när du vill, i bästa Vasaloppsanda. Allt material finns att beställa till en liten peng, och det är enkelt att arrangera: ingen tidtagning, inga resultatlistor och valfri banlängd.

Barnens Vasaloppspaket räcker till 50 barn och innehåller nummerlappar, diplom, kontrollskyltar, instruktioner, tips och råd, affisch med mera. Riktiga medaljer med blågula band att hänga runt halsen efter loppet finns att beställa extra. Leveranstiden är minst sex dagar så tänk på att beställa materialet i god tid.

Beställ Barnens Vasaloppspaket

Att tänka på inför ditt lopp

Bjud in många till ditt Barnens Vasalopp! Ju fler som deltar desto roligare blir det. Kom ihåg att informera om arrangemanget både före och efter, för att locka fler deltagare och inspirera andra.

Förbered materialet

Beställ materialet i god tid och se över det inför loppet. Vad kan ni förbereda? Montera medaljerna, det vill säga trä ihop medalj och det blå-gula bandet. Kanske kan ni montera upp kontrollskyltarna på kraftigare skyltar? Har ni säkerhetsnålar till nummerlapparna?

Hur och var

Var ska banan vara? Ska ni ha olika alternativ på banlängder?

Tips på aktiviteter

För att inspirera många att delta i Barnens Vasalopp kan en idé vara att ordna en kul lektion på skolan eller en kul aktivitet på förskolan. Här är några förslag:
• Lär barnen åka skidor, cykla eller springa genom lek. Gör en bana med övningar med bågar, koner, backar, svängar med mera.
• Gå ut i skogen och berätta om kung Gustav Vasa som fick åka skidor så långt, undersök naturen och prata om alla djur som bor i skogen och hur de övervintrar och trivs i skogen, sommar som vinter.

Sprid information om ditt lopp

Informera gärna personalen på din förskola, skola, eller din klubb och uppmuntra dem att arrangera Barnens Vasalopp. Tipsa dem gärna om den här sidan.
Informera och bjud in till arrangemanget med hjälp av affisch, pressmeddelande och inbjudan som finns i paketet. Marknadsföringsmaterial kan även skrivas ut i förväg.
Material att ladda ner

Lägg till ditt arrangemang i Vasaloppets kalender! Skicka e-post med plats, datum, tid och eventuellt övrig information till monica.augustsson@vasaloppet.se.

Tipsa lokalmedia om loppet, ungefär en vecka innan det är dags om det är en dagstidning, TV eller radio. Eller skicka in en bild med en kort färdig text till din lokala tidning.

Efter loppet

Servera gärna dryck efter loppet. Kanske kan någon lokal handlare sponsra?

 

Läs mer om Barnens Vasalopp i Sälen och Mora >