En Vasaloppscoach ska ha dokumenterad erfarenhet och erbjuda tjänster med hög kvalitet inom utbildning, pedagogik, teknik och social kompetens på områdena träning, hälsa och kost. Coachen ska bidra och inspirera till att öka den enskilda individens motivation och tekniska kunnande inom motionsidrott.

Vasaloppet upprättar avtal med coacher som har gedigen kunskap inom alla våra discipliner: skidor, cykling och löpning.

Ragnar Bragvin Andresen
– Treningslab, Holmenkollen, Norge

”Jag har en bakgrund som elitskidåkare och är femfaldig världsmästare på rullskidor. I dag arbetar jag som tränare på Holmenkollen Treningslab, och har glädjen att få arbeta med skidsport – både nationellt i Norge och internationellt.”

Disciplin: skidor

hklab.no/trenere

 

Jessica Clarén
She Rides, Halmstad

”Att utbilda, inspirera och coacha andra tillatt  lyckas är min drivkraft. År 2013 grundade jag She Rides med ambitionen att sänka trösklar och välkomna alla till cykelsporten. Coachning handlar om att tillsammans hitta verktyg och ett upplägg som passar in i livspusslet. Med både utbildningar och erfarenhet i bagaget hjälper jag allt från nybörjaren till elitcyklisten att nå sina mål utifrån deras egna förutsättningar.”

Disciplin: cykel

sherides.se
jessicaclaren.com

 

Catarina Henriksson
– Träningsinspiratören, Stockholm

”Jag älskar att inspirera och motivera människor att nå sina träningsmål genom varierad och rolig träning. Jag hjälper dig att optimera dina skidresultat genom bättre teknik och individuellt anpassade träningsprogram, oavsett vilken nivå du befinner dig på! Träningsinspiratören erbjuder flertalet läger på anrika skidorter runt i Sverige. Bor du i Stockholm erbjuder jag teknikkurser löpande under året på rullskidor, skidgång och längdskidor. Vill du träna regelbundet, tillsammans med likasinnade Vasaloppsåkare, är Vasaloppsgänget träningsgruppen för dig!”

Disciplin: skidor

traningsinspiratoren.se

 

Johnny Hällneby – ultralöpningscoach Pace on Earth, Stockholm

”Jag tror att alla kan bli ultralöpare. Men för att kunna genomföra en ultratävling på bästa sätt behöver du gå bortom det som normalt förknippas med löpning. Den mentala delen och en fungerande mage är minst lika viktigt som löpträningen! Långsiktighet och kontinuitet i träningen är en betydelsefull del, kroppen ska hålla för många timmars löpning – nu och i flera år framöver. Genom Pace on Earth har jag coachat deltagare i Ultravasan ända sedan första upplagan. Det mest populära programmet heter ”10 månader mot 10 mil”. Startar du i oktober är du optimalt förberedd för Ultravasan året efter.”

Disciplin: löpning

paceonearth.se

 

Markus Jönsson
– Cross Country Clinic, Ulricehamn

”Kombinationen av satsande elitåkare och tidigare skidgymnasielärare gör mina pass både pedagogiska och verklighetsnära. Alla kan få hjälp, från nybörjaren som vill gå i mål i Mora till elitmotionären som siktar mot elitledet. Med mer än en handfull topp 20 placeringar i Vasaloppet sker min elitsatsning parallellt med ett vanligt familjeliv med tre barn, villa, jobb och ofta snöfria vintrar med mesta del rullskidåkning. Så, din utmaning med att kunna förbereda dig inför ditt Vasalopp på bästa sätt känner jag väl till. Min coachningstjänst bygger på att du ska uppleva, känna och lära dig nyckelpass tillsammans med mig.”

Disciplin: skidor

crosscountryclinic.se

 

Petra Kindlund
– Runacademy, Stockholm

”Det bästa är att få sprida löparglädje genom att få lära ut hur löpningen kan varieras för att bli roligare. Det var också därför som jag startade Runacademy 2013. Vi har i dag löpargrupper på över 100 orter i Sverige med nära 6000 deltagare per termin. Jag har själv sprungit Ultravasan två gånger, med en tredjeplats på 90 km 2015 och en andraplats på 45 km 2019. Vasaloppet har alltid betytt extra mycket för mig då jag själv också kommer från Mora. Som coach hoppas jag kunna inspirera ännu fler i deras träning mot sommarens lopp.”

Disciplin: löpning

runacademy.se

 

/wp-content/uploads/sites/1/2016/06/coach_vinter_staffan_larsson_1062x543.jpg

Staffan Larsson
– Aktiv Sport, Mora

”Med Vasaloppsarenan i Mora som hemmaplan och en lång skidkarriär i IFK Mora med Vasaloppsseger som höjdpunkt, samt ett brinnande intresse för skidor och träning, så känns det extra kul att dela med sig av sina erfarenheter. Med ledorden engagemang, glädje, kunskap och erfarenhet välkomnar Team Aktiv Sport alla, såväl absoluta nybörjare som elitmotionärer, som vill utvecklas inför Vasaloppsveckan, till våra inspirerande och lärorika vasaläger och skidaktiviteter, med Mora som bas både sommar och vinter. Alla som vill… kan åka skidor, och bra… kan bli bättre!”

Disciplin: skidor

aktivsport.se

 

Emil Lindgren
– Emil Lindgren Racing, Alingsås

”Att cykla är något vi ofta lär oss i ung ålder. Sedan många år tillbaka erbjuder jag tjänsten att vidareutveckla konsten att cykla och skapa förutsättningar för att cykla både snabbare och säkrare. Cykel är det optimala verktyget för skonsam motion samt en hög portion av endorfiner. Den kunskap jag samlat genom mängder av träning och tävling världen över kommer kunna ta din cykling till nya nivåer genom teknikkurser spridda över landet. Det är inte för intet att de ute på världstouren kallar mig för en utav de mest tekniska cyklisterna i världen på en XC-cykel. Att få sprida den cykelglädje och se andra utvecklas är minst lika roligt som när jag själv fick äran att vinna Cykelvasan 2019.”

Disciplin: cykel

emillindgren.com

 

Mattias Svahn
– Vasasvahn, Mora

”Jag arbetar med att dela med mig av allt jag lärde mig under mina år som elitaktiv till de som vill utvecklas som skidåkare. Det är roligt och engagerande att hjälpa andra till framsteg, oavsett om det handlar om nybörjaren eller elitmotionären. Alla resultat är betydelsefulla. Min ambition är att förmedla min kunskap på ett enkelt och roligt sätt och att bidra till att fler blir duktiga skidåkare.”

Disciplin: skidor

vasasvahn.se

 

Träningskonsulten i Skövde

”Träningskonsulten lägger stor vikt vid helheten. För oss är det viktigt att kunna möta varje individ på dennes nivå och erbjuda det som efterfrågas. Vi hjälper nybörjare, motionärer och elitaktiva med teknik, tester, träningsupplägg, läger och behandlingar. Genom våra aktiviteter och coachning delar vi med oss av den erfarenhet vi fått med oss genom våra egna karriärer. Allt för att du ska kunna njuta mer, ha roligare och åka snabbare. För företagen erbjuder vi även konferenser, personal- och kundevent samt företagshälsovård. Du hittar oss på vackra Billingen i Skövde.”

Disciplin: skidor

traningskonsulten.se

 

Rikard Tynell
– Tynell Activity, Falun

”Tynell Activity har möjligheten att hjälpa dig med personlig coachning där vi jobbar för långsiktig utveckling och kvalitet. Vi skapar tillsammans möjligheter, förutsättningar och inspirationen till att uppnå nya nivåer och njuta av resa mot dina mål. Tynell Activity erbjuder även konditionstester där vi skapar och utvärderar dina individuella träningsverktyg oavsett din fysiska nivå.”

Disciplin: skidor

tynellactivity.se

 

coach_vinter_erik_wickstrom_1350x690Erik Wickström
– Wickström Coaching, Borås

”Vi erbjuder inte bara instruktörsledda Vasaloppsläger, företagsevent och grupplektioner. Wickström Coaching har även en prisvärd, populär och väldigt uppskattad coachningtjänst online för nybörjare och motionärer. Den innefattar bland annat träningsprogram på olika nivåer (med och utan rullskidor), filmer, artiklar, frågor och svar, gemensam sluten Facebook-grupp och enhetliga skidkläder. Det är en oslagbar tjänst för att du ska få kunskap och motivation till ditt lopp i Vasaloppsveckan!”

Discipliner: skidor och löpning

wickstromcoaching.com

 

Tord Wiksten
– Tord Wiksten Event, Östersund och Örebro

”Som aktiv skidskytt, deltagande i tre OS och ett OS brons, kämpade, jag mig fram i spåret med ett tjockt pannben. Nu, med distans till tävlingshetsen, har jag förstått vad min tekniktränare menade med sina instruktioner. Jag och mina instruktörer har också hittat ett sätt att omvandla skidteknik för elitåkare till teknik för motionärer. Hör av er till oss om ni blir trött i armarna när ni åker skidor! I Östersund och Örebro har vi tillgång till anläggningar i toppklass både sommar som vinter. Vi erbjuder allt från Vasaloppsläger och enskilda träningstillfällen och gillar skarpt när du kommer med egna önskemål!”

Disciplin: skidor

tordwiksten.com

 

logo_officiell_vasaloppscoach_605x605