2015-06-09 13:53

Catarina och Håkon nya Vasaloppscoacher

Vasaloppets certifierade coacher finns för att erbjuda vägledning och hjälpa fler att hitta kvalitetssäkrad rådgivning för sin träning. Totalt är sex personer runtom i landet officiella Vasaloppscoacher.

logo_officiell_vasaloppscoach_605x605En Vasaloppscoach ska ha dokumenterad erfarenhet och erbjuda tjänster med hög kvalitet inom utbildning, pedagogik, teknik och social kompetens på områdena träning, hälsa och kost. Coachen ska bidra och inspirera till att öka den enskilde individens motivation och tekniska kunnande inom motionsidrott. Vasaloppet har och kommer fortsätta att upprätta avtal med coacher som har gedigen kunskap inom alla Vasaloppets discipliner skidor, cykling och löpning. Här är två nytillkomna Vasaloppscoacher.

Catarina Henriksson, Träningsinspiratören, Stockholm

Catarina hjälper dig att optimera dina skidresultat genom bättre teknik och individuellt anpassade träningsprogram. Bor du i Stockholm erbjuder hon teknikkurser löpande under året i rullskidor, skidgång och längdskidor. Är du tjej och söker någon att träna regelbundet tillsammans med så kan hennes träningsgrupp ”Skigirls Sthlm” vara något för dig!

Bakgrund

Catarina har varit 4:a på ungdoms-SM och gick tidigare på skidgymnasiet i Sollefteå. Sin tränarutbildning fick hon på GIH i Stockholm och har bland annat jobbat som skidgymnasietränare. Catarina är även certifierad yogalärare.

Ett av Catarinas läger: ”Tjejträningshelg i härlig Hälsingemiljö 11-13 september med yoga, löpning och skidträning.” Läs mer och boka nedan.

www.traningsinspiratoren.se

Håkon Breistrand, Fysio-outdoor, Mora

Fysio-outdoor hjälper dig att hitta dina svaga och starka sidor, och på så sätt anpassa träningen utifrån dina individuella förutsättningar och behov. Fysio-outdoor erbjuder olika fysiologiska tester, träningsrådgivning och sjukgymnastik inom löpning och längdskidor.

Bakgrund

Håkon är en svensktalande norrman som arbetat som ortopedtekniker på Löplabbet och varit vice butikchef på Asics Flagship Store Stockholm. Han är utbildad fysioterapeut och har tidigare elitsatsat på längdskidåkning.

Ett av Håkons läger: ”Var med och spring hela eller delar Ultravasan med Håkon Breistrand och Jonas Buud 30-31 juli.” Läs mer och boka nedan.

www.fysio-outdoor.se

 

Se alla våra certifierade personer på sidan Officiella Vasaloppscoacher.

Officiella Vasaloppscoacher

Våra huvudsponsorer