2024-10-04 10:34

Öppet Spår måndag – vårt mest flexibla lopp

Klassisk skidåkning eller skejt? 30, 45 eller 90 km? Öppet Spår måndag erbjuder något för alla smaker. Perfekt för ett sällskap som vill åka olika långt och i olika stil men ändå göra det gemensamt och fira tillsammans efter målgång.

Välkommen till en flexibel måndag!

Måndag 24 februari: Öppet Spår måndag 90, 90 km, start Sälen

90 kilometer skidåkning är en utmaning men här finns även tid att njuta av naturen och känna historiens vingslag. Sedan 2022 går Öppet Spår måndag i fri stil till skillnad från Öppet Spår söndag där man bara får åka klassisk stil. Vasaloppsarenan prepareras till måndagen därför med både en skejtbädd och skidspår. Öppet Spår måndag 90 räknas som seedningslopp till Vasaloppets startled  2–9.

Vasaloppet – Öppet Spår måndag 90 >

Måndag 24 februari: Öppet Spår måndag 45, 45 km, start Oxberg
Starten för Öppet Spår måndag 45 går vid startplatsen i Oxberg och spåret löper sen runt den vackra Oxbergssjön innan den passerar de tre kontrollerna Oxberg, Hökberg och Eldris. Loppet går i fri stil, vilket betyder att både skejt och klassisk stil är tillåtet. Vasaloppsarenan prepareras med både en skejtbädd och skidspår och det är tillåtet att delta från 13 års ålder.  Loppet räknas som seedningslopp till Vasaloppets startled 2–9.

Vasaloppet – Öppet Spår måndag 45 >

Måndag 24 februari: Öppet Spår måndag 30, 28 km, start Oxbergskontrollen

Till skillnad från de övriga 30-kilometersloppen startar inte Öppet Spår måndag 30 vid den ordinarie startplatsen, utan vid Oxbergskontrollen som är belägen 28 km från mål. I Öppet Spår måndag 30 är det tillåtet att delta från 11 års ålder. Loppet går i fri stil, vilket betyder att både skejt och klassisk stil är tillåtet. Vasaloppsarenan prepareras med både en skejtbädd och skidspår.

Vasaloppet – Öppet Spår måndag 30 >

Samtliga distanser i Öppet Spår måndag kan räknas in i Vasaloppstrippeln och även i En Svensk Klassiker.

Både Öppet Spår måndag 45 och Öppet Spår måndag 90 räknas som seedningslopp till Vasaloppets startled 2–9.

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2025 och det 101:a Vasaloppet – skidor

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2025 >

Vasaloppets sommarvecka 2025 – cykel och löpning

Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2025 >

Våra huvudsponsorer