2016-08-03 11:33

Sponsorer i spåret under Vasaloppets sommarvecka 2016

Förutom Vasaloppets sju ordinarie kontroller finns flera av Vasaloppets sponsorer vid start, mål och ute längs spåret under Vasaloppets sommarvecka 2016 – för att ge just dig lite extra hjälp och service. Här kan du se vilka de är och var de finns.

Startplats Sälen

Camelbak
Camelbak finns på plats alla dagar under sommarveckan där du som löpare eller cyklist kan fylla på din flaska eller Camelbak-ryggsäck med vatten i deras påfyllnadsstation.

Enervit
Försäljning av Enervits energiprodukter i Berga by under både Cykelvasan Öppet Spår samt Cykelvasan 90. Enervit delar även ut sportdryck till törstiga cyklister innan start.

Merida
Erbjuder uppvärmning på Officiella Vasalopps-spinningcyklar. Håll utkik efter Meridatältet innan start i Cykelvasan 90.

Vasaloppet och Mora Armatur
Hjälper alla cyklister att bli startklara på ett snabbt och smidigt sätt. Passa på att få en vattenflaska innan du beger dig ut i spåret!

Volvo
På startplatsen i Berga by visar Volvo upp några av sina senaste modeller. Passa på och kläm och känn eller ta en provtur vid mässan i Lindvallen under Cykelvasa-helgen.

Ormsalva
Nytt för i år är att Ormsalva bjuder in till ett besök i deras trailer innan start på Cykelvasan 90. Där kan du passa på att nyttja deras ”linimentstation, få tips av deras elitteam Team Ormsalva eller få hjälp med att ställa in rätt vinklar gällande styre/sadel i deras ‘bikefit’-depå”.

Shimano
Shimano finns på plats för enklare service och justeringar på din cykel innan start.

 

Startplats Oxberg

Shimano
Shimano finns på plats för enklare service och justeringar på din cykel innan start.

Enervit
Finns på plats på startplatsen i Oxberg och erbjuder försäljning under Cykelvasan 30/45. Här finns möjlighet att komplettera med de sista energiprodukterna du behöver innan start. Du kan också fylla på din sportdrycksflaska med sportdryck.

Vasaloppet och Mora Armatur
Hjälper alla cyklister att bli startklara på ett snabbt och smidigt sätt. Passa på att få en vattenflaska innan du beger dig ut i spåret!

 

Under loppet

Asics
Beyond Marathon  – Evertsbergssjöarna – Ultravasan 90/Vasastafetten
Vid de vackra Evertsbergssjöarna gratuleras alla ultralöpare lite extra av Asics med musik och vimplar att de nu har passerat den magiska marathondistansen 42 km.

Camelbak
Vätskedepå – Evertsberg – Alla lopp
Camelbak ser till att vätskedepåerna fylls upp i Evertsberg. Har du en Camelbak kan du enkelt fylla på den i deras påfyllnadsstation.

DHL
Energistopp – Läde – Alla lopp
DHL hjälper dig med ny energi och bjuder på dryck vid deras kontroll i Läde under alla sommarveckans dagar. Ta emot hejaklackens jubel och pepp!

Peppning  – Prästholmen – Alla lopp
Vid Prästholmen möts du av glada hejarop när du för första gången på håll ser kyrktornet i Mora. Nu är målet nära!

Stadium
Stadium Energy Zone  – Gopshus – Cykelvasan 30/45/Öppet Spår samt Cykelvasan 90
Stadium har under många år haft en kontroll i Gopshus för alla skidåkare. I år kommer de även att finnas på plats under sommarveckan och bjuda på Enervits bars och sportdryck till alla törstiga cyklister.

Ormsalva
Massage Ormsalva Peppstop – Hökberg – Cykelvasan 30/45/Öppet Spår samt Cykelvasan 90
I den vackra Hökbergskontrollen bjuds alla deltagarna in till snabbmassage i Ormsalvas Peppstop. Passa på och ge musklerna lite extra energi de sista milen mot mål.

Preem
Prästskogsstugan, mellan Gopshus och Hökberg – Cykelvasan 30/45/Öppet Spår samt Cykelvasan 90
Var med och skapa ljuv musik till ”Ljudet av Hållbarhet” vid Prästskogsstugan tillsammans med Preem. Genom att välja Preems ljudspår är du med och skapar en ny låt som du sedan får ta del av som tack efter loppet.
Se Youtubefilm som beskriver hur det går till

Mora Armatur
Vattenstation – 4 km innan mål, mellan Läde och Hemus
Under både cyklingen och löpningen finns Mora Armatur på plats i spåret. Här kan du fylla på med nödvändig energi och vatten. För de som inte har någon egen flaska med sig, delar Mora Armatur ut gratis vattenflaskor.

Mora Parken
Campingen/Mora Parken  – Alla lopp
I Mora Parken tas du emot av just Mora Parken med peppning och påhejningar innan du cyklar eller springer vidare den sista biten in i mål.

Volvo
Volvospåret  – 17 km innan mål, mellan Hökberg och Läde – Alla lopp
Ta chansen och föreviga dig själv på film och dela din prestation med vänner och familj. Efter loppet får alla deltagare som valt att passera Volvospåret en film utskickad till sig via mejl. (De som deltar i Vasastafetten får ingen personlig film; de lag som valt Volvospåret får en enkel film med lagnamn och resultat mejlad till lagledaren.)
Mer information om Volvospåret hittar du här

Cykelservice på kontrollerna
På Vasaloppets officiella kontroller finns cykelservice för att hjälpa till med reparationer av cyklar. Servicen är kostnadsfri men faktura för eventuella reservdelar skickas hem efter loppet.

 

Målet i Mora

Arla
Under fredagen och lördagen (12–13/8) möter Arla upp deltagarna i Cykelvasan i målområdet och delar ut mjölk till alla.

ICA
Under fredagens Cykelvasan 30/45 samt Cykelvasan Öppet Spår finns ICA på plats i målområdet och delar ut smoothies och bars till alla deltagare.

Folksam
Här tar Folksam hand om din cykel på ett säkert sätt efter målgång. I deras cykelparkering kan du lämna in cykeln när du till exempel vill besöka utemässan eller restaurangen för fika eller mat.

Mora Armatur
Mora Armatur hjälper dig att fylla på ditt vätskeintag efter målgång under Cykelvasa-helgen i deras automatiska påfyllnadsstation. Här bjuds även alla törstiga familjemedlemmar och publik på vatten. Få en vattenflaska eller fyll på din egen. Under löparhelgen finns Mora Armatur även på plats direkt efter målportalen med svalkande vatten för alla hjältar som passerar mållinjen.

Ormsalva
Ormsalva ser till att du pysslar om din kropp efter målgång vid duscharna på Prästholmen. Alla som går i mål efter fredagens och lördagens cykellopp får en produkt med sig hem från Ormsalva.

 

Mässa och Mötesplats

Mötesplats Mora
Vid målgången i Mora finns aktiviteter både före och efter målgång. Här finns förutom nummerlappsutdelning, tävlingsexpedition och diplomutlämning även turistinformation, restaurang, Stadiums sportbutik, cykelservice samt ytterligare ett tiotal utställare. Bland annat erbjuder Sportson komplett cykelservice till alla deltagare.

I DHL:s egen trailer arrangeras ett speakers corner med ett gediget gästprogram där man bland annat kan lyssna till intressanta föreläsare. Fredag den 12/8 kl 13.00 föreläser Stig Wiklund om sitt coachande av stjärnor som bland andra Johan Olsson och Britta Johansson-Norgren. Lördag den 13/8 kl 13.30 berättar Hanna Falk om hur hon tränar för att bli VM-medaljör inom längdskidor.

Kontrollera din cykel vid snabbkontrollen under torsdag och fredag (11–12/8) tillsammans med Vasaloppets funktionärer och få en Cykla Säkert-flaska från Mora Armatur.

Prova på Stadiums Pump-track, där man med hjälp av en pumpande rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa. En bana för alla åldrar där du övar balans och samtidigt har kul på cykeln.

Vasaloppsmässan i Lindvallen
Vid Vasaloppsmässan i Lindvallen samlas ett 30-tal utställare tillsammans med Vasaloppets nummerlappsutdelning och tävlingsexpedition. Här finner du Stadiums sportbutik och Shimanos Cykelservice, med mera.

Folksam
Här tar Folksam hand om din cykel på ett säkert sätt efter målgång. I deras cykelparkering kan du lämna in cykeln när du till exempel vill äta något gott eller besöka mässan.

I samband med Barnens Cykelvasa lånar Merida ut cyklar till alla barn och ungdomar som är sugna att prova på att cykla MTB. Passa också på att besöka det nya barnområdet som erbjuder roliga aktiviteter för alla åldrar.

 

Läs mer om vad som händer under Vasaloppets sommarvecka 2016:

KALENDARIUM, ÖPPETTIDER, MÄSSA OCH MÖTESPLATS

Våra huvudsponsorer