2016-08-15 09:59

Topplöpare tränar i Mora

Med en finfin cykelhelg bakom oss ser vi nu fram emot en löparhelg som kan komma att locka totalt uppåt 7000 anmälda deltagare i Ultravasan 45, Ultravasan 90 och Vasastafetten. Som en del av förberedelserna inför höstsäsongen finslipades formen nyligen i Mora av några av Sveriges absolut bästa löpare. Med träningsförutsättningar i toppklass.

Flerfaldige SM-segraren Olle Walleräng (i mitten på bilden ovan) njöt tillsammans med sina klubbkamrater i Spårvägen Friidrott, Wille Levay och Johan Walldén, av förutsättningarna vid Moraparken, med tartanbana utanför hotellet och Vasaloppsarenan intill knuten!

– Den här gången blev det bara fyra dagar, man borde stannat längre, menar Olle.

Han har vunnit flera SM-guld både på bana och i terränglöpning samt har fyra segrar i Finnkampen. På lördag ska han springa Vasastafetten där han tidigare också har ingått i segrande lag.

Trots ett ganska kort läger blev det många bra pass, och ledsagade av Moralöparen Simon Hodler passade man på att testa på den legendariska rundan BanAnna där även trailloppet Mora Trail avgjordes tidigare i somras.
bild_traning_vasaloppsarenan_foto_simon_hodler_500
Att springa stig med den kuperingen, det lite ojämna underlaget och varierande löprytm var inte något de här grabbarna var riktigt vana vid.

Så trots lite trötta lår…
– Det var en väldigt fin bana, kul med en omväxlande skogsrunda, tyckte Olle Walleräng.

Efter en skadedrabbad vår är nu Olle återigen fit for fight och ser fram emot höstsäsongen. Närmast i tiden är det Vasastafetten, SM och Finnkampen som hägrar.

Senare i höst är han sugen på att kliva ur komfortzonen och testa på Lidingöloppet, som i så fall blir det längsta lopp han sprungit. I vinter lockar en satsning mot än mer terränglopp med EM som det stora målet, där han satsar på att förbättra sin 14:e plats från förra året och att kriga om en medalj i lagtävlingen.

Vi önskar Olle, Wille, Johan och alla andra välkomna tillbaka till Mora, nu närmast till sommarveckan!

Text: Björn Wrahme Foto: Simon Hodler

Vasaloppets sommarvecka 2016
Fre 12 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg.
Fre 12 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg.
Fre 12 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg.
Fre 12 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen.
Lör 13 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen. 
Lör 20 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg.
Lör 20 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen.
Lör 20 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen.

 

Våra huvudsponsorer