2023-12-14 13:25

Tre förslag till dig som siktar på ett extra aktivt 2024

När du tränat och laddat länge inför ett lopp är det inte ovanligt att känna en viss tomhet dagarna efter målgång, en så kallad ”post race blues”. Men det finns ett enkelt sätt att slippa den: se till att ha mer än ett lopp inbokat i kalendern!

Flera av våra lopp går att kombinera med andra lopp, både inom Vasaloppet och hos andra arrangörer. Här är tre inspirerande utmaningar att ta sikte på 2024:

Vasaloppstrippeln
För att klara en Vasaloppstrippel ska du åka skidor, cykla och springa 30, 45 eller 90 kilometer i fäders spår under ett och samma kalenderår. Det innebär att du tar dig an din distans en gång på vintern och två gånger på sommaren. Oavsett vilken distans du väljer har du chans att gå i mål med Vasaloppstrippeln lördag 17 augusti 2024.

Mer om Vasaloppstrippeln >

En Svensk Klassiker
I En Svensk Klassiker ingår skidor, cykling, simning och löpning. Välj mellan fyra versioner: En Svensk Klassiker, En Svensk Klassiker – Tjej, En Svensk Klassiker – Halva och En Svensk Klassiker – Korta. Om du vill göra alla dina fyra lopp under 2024 börjar du med skidåkningen.

Mer om En Svensk Klassiker >

Worldloppet
Om du åker Öppet Spår, Vasaloppet eller Nattvasan 90 kan du få en stämpel i det särskilda passet från Worldloppet, den internationella samarbetsorganisationen som samlar långlopp världen över. Ytterligare nio stämplar i passet, varav minst en från ett lopp på en annan kontinent, gör dig till Worldloppet Master.

Mer om Worldloppet >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

LÄS MER OCH ANMÄL DIG >

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

LÄS MER OCH ANMÄL DIG >

För senaste nytt – följ oss på sociala medier året runt!
Gilla Vasaloppet på Facebook och följ Vasaloppet på Instagram

Våra huvudsponsorer