2023-12-08 14:36

Vasaloppet och huvudsponsorn Ahlsell förlänger sitt avtal

Vasaloppet har förlängt huvudsponsoravtalet med Ahlsell i ytterligare tre år – en fortsättning på det framgångsrika samarbete som inleddes 2017 och som förstärktes 2021 när Ahlsell gick in som huvudsponsor för såväl Vasaloppets vintervecka som sommarvecka. Företaget kommer att fortsätta med de omtyckta momenten ”Gissa din tid”, ”Ahlsell-sprinten” och ”Gör en hejaskylt”, som engagerar både deltagare och besökare i samband med Vasaloppets arrangemang.

De senaste sex åren har Ahlsell arbetat aktivt med satsningen Hälsosam Rörelse i syfte att inspirera medarbetare och samarbetspartners till en mer hållbar livsstil. Med Vasaloppet som plattform försöker man uppmuntra medarbetarna att delta i de olika typer av aktiviteter som årligen arrangeras.

– Vasaloppet är ett arrangemang som nästan alla känner till och med lopp för skidor, cykel och löpning är det en folkfest med aktiviteter de flesta kan delta i. Det inkluderande förhållningssättet går också i linje med våra värderingar, säger Daniel Dahl som arbetar som sponsoransvarig på Ahlsell och kommersiellt ansvarig för satsningen på Hälsosam Rörelse.

Rörelse i olika former får oss att må bättre och orka lite mer. Från Ahlsells sida är det därför viktigt att erbjuda plattformar som öppnar upp för att man ska kunna träffas, göra affärer och nätverka under hälsosamma former. Vad passar då bättre, tycker Ahlsell, än Vasaloppet som är Sveriges mest uthålliga friskvårdsprojekt. Vasaloppet samlar människor från olika bakgrunder och åldrar vilket skapar en varm och positiv känsla som även kommer varumärket Ahlsell till godo.

Ahlsells medverkan i Vasaloppet är alltså en central del av bolagets hållbarhetsarbete och satsning på hälsa och friskvård. Initiativet Hälsosam Rörelse har under de senaste åren engagerat cirka 500 medarbetare, både i spåren och som ambassadörer under evenemangen. Det förlängda avtalet ger även Ahlsell möjlighet att fortsätta arbetet med att skapa relationer och upplevelser under devisen ”från krogen till skogen”.

– För Vasaloppet är det väldigt glädjande att vi nu förlänger avtalet med Ahlsell under ytterligare en period. Deras satsning på sitt arbetsgivarvarumärke och på att utveckla sin bransch inom friskvårdsfrågor i samarbete med oss ligger helt i linje med vårt arbete för motion och hälsa. Hela Ahlsell andas inspiration och det jobb de gör med sin personal inom friskvård visar vägen framåt för fler satsningar i Vasaloppets strävan att sätta Sverige i rörelse, säger Johan Eriksson som är Vasaloppets vd.

Läs mer om Ahlsell >
Läs mer om Vasalopptes sponsorer >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

Läs mer och anmäl dig >

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig  >

För senaste nytt – följ oss på sociala medier året runt!
Gilla Vasaloppet på Facebook och följ Vasaloppet på Instagram.

Våra huvudsponsorer