2024-09-10 11:54

Vasaloppsveteranerna höll sitt 37:e årsmöte på Moraparken

Vasaloppsveteranerna höll i helgen sitt 37:e årsmöte på Moraparken. Margareta Östensson-Lindblom, som bland annat genomfört 40 Vasalopp, utsågs till Årets Vasaloppsveteran 2024. Arne Sundquist avtackades för sitt långvariga styrelsearbete, och hedersmedlemmen Lina Korsgren höll ett gripande tal om sin karriär. Nya veteraner premierades, och dagen avslutades med tal av Vasaloppets VD Johan Eriksson samt middag och underhållning.

Margareta Östensson-Lindblom utsågs till Årets Vasaloppsveteran för sina 40 genomförda Vasalopp. Hon mottog diplom och blommor från Vasaloppshistorikern Birger Fält.

Arne Sundquist avtackades för sitt långvariga arbete i styrelsen. Han har ansvarat för samarbetsavtal, skrivit protokoll, hanterat veterankläder, sammanställt nyhetsblad och organiserat veteranlag i Stafettvasan. Han kommer fortsätta att hjälpa till med de tre lagen som Vasaloppsveteranerna ställer upp med varje år.

Hedersmedlemmen Lina Korsgren, som har vunnit Vasaloppet tre gånger, höll ett inspirerande tal om sin karriär, sina drömmar och mål. Hon berättade gripande om hur Vasaloppet har påverkat hennes liv, särskilt när hon delade historien om branden som ödelade deras hus. När brandmännen frågade vad som var viktigast att rädda, svarade hon: ”Vasaloppsmedaljerna.”

Nya “30-loppare” premierades med nummerlappsväst, diplom och medalj. Av de 41 nya veteranerna var drygt 20 på plats. Totalt har nu 1 257 personer åkt 30 lopp eller fler, varav 20 är kvinnor. 57 veteraner är utländska medborgare, varav 26 är norrmän.

Silverplaketter delades ut till de som genomfört 40 lopp (14 deltagare 2024) och guldplaketter till de som genomfört 50 lopp (3 deltagare 2024).

Erik-Åke Tranberg hade förberett 21 kluriga tipsfrågor om Vasaloppet, där Birger Fält var bäst med 18 rätt.

Dagen avslutades med ett tal av Vasaloppets VD Johan Eriksson, följt av middag och underhållning av Torleif Bakke och Peter Morén.

Läs mer om Vasaloppets Veteranklubb >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2025 och det 101:a Vasaloppet – skidor

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2025 >

Vasaloppets sommarvecka 2025 – cykel och löpning

Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2025 >

Våra huvudsponsorer