2024-01-18 14:40

Hemmavasan skidor tillbaka på programmet 2024

Precis som i fjol kommer Hemmavasan skidor att ge Vasaloppsvänner över hela världen chans att vara en del av Vasaloppets vintervecka. Under samma period som de ordinarie loppen arrangeras på plats, 23 februari–3 mars, kan man genomföra Hemmavasan skidor oavsett var man befinner sig.

Hemmavasan skidor bygger på att deltagarna laddar ned den officiella Vasaloppsappen och genomför sitt skidlopp på valfri plats – i Sverige eller något annat land. Via appen tar sig deltagarna från starten i Sälen, Oxberg eller Eldris, genom alla de klassiska kontrollerna, ner till målportalen i Mora i den digitala Vasaloppsarenan.
– Med Hemmavasan skidor vill vi ge alla skidåkare chansen att gå i mål med sin träning även om de inte kan ta sig till Dalarna, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig på Vasaloppet.

Hemmavasan skidor finns i distanserna 10, 30, 45 och 90 kilometer. Resultatet registreras i den officiella Vasaloppsappen och läggs sedan in i Vasaloppets resultatdatabas, precis som de övriga loppen. Hemmavasan skidor räknas även in i Vasaloppstrippeln 2024; 30, 45 eller 90 kilometer, men inte i En Svensk Klassiker. Ett digitalt diplom ingår och det går även att köpa till en medalj vid anmälan.

För deltagare i de ordinarie loppen i Vasaloppsarenan kan Hemmavasan skidor fungera som ett roligt komplement.
– Du skulle till exempel kunna köra Öppet Spår söndag 25 februari och Hemmavasan skidor helgen därpå, kanske tillsammans med familj och vänner. Här finns många olika kombinationsmöjligheter, konstaterar Camilla Sandy Swarén.

Läs mer om Hemmavasan skidor och anmäl dig >

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2024 och det 100:e Vasaloppet – skidor

Läs mer och anmäl dig >

Hemmavasan skidor 2024 – skidlopp var och när du vill

Vasaloppets sommarvecka 2024 – cykel och löpning

Läs mer och anmäl dig >

För senaste nytt – följ oss på sociala medier året runt!
Gilla Vasaloppet på Facebook och följ Vasaloppet på Instagram

Våra huvudsponsorer